Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäckebröd med kikärtor & solrosfrön

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 PLÅT
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 ⁄2 dl solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ⁄2 dl hett vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Rör i olja och vatten.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Lägg på degen och en bit plastfolie.
  6. Kavla ut degen tunt mellan bakplåtspapperet och plastfolien.
  7. Dra bort plastfolien.
  8. Grädda på nedersta falsen i cirka 30 minuter.
  9. Låt knäckebrödet svalna och bryt det i bitar.