Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäcke med chiafrön & kanel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 stora bröd
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37 grader
  • ½ dl rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • ½ dl chiafrön
  • 2 tsk malen kanel

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke, häll över det fingervarma vattnet.
  2. Blanda ner alla övriga ingredienser. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
  4. Dela upp degen i två bitar, kavla ut tunt till rektanglar i storlek ungefär som bakplåtarna. Strö eventuellt över lite extra kanel. Lägg bröden på ett par plåtar med bakplåtspapper.
  5. Nagga bröden med en gaffel och grädda mitt i ugnen i cirka 5-7 minuter vardera.
  6. Låt bröden svalna på galler och bryt dem sedan i lagom stora bitar.