Logga in här

Koka knäck – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 110 st har redan röstat

Ingredienser

75 stycken

Knäck

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk smör saltat
  • 1/2 dl sötmandel, hackad
  • 1 msk ströbröd (eventuellt)

Så här gör du

  1. Häll sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka massan sakta, cirka 45 minuter, tills den klarar kulprovet.
  3. Blanda i 1 msk smör och cirka 1/2 dl hackad sötmandel, eventuellt också lite ströbröd. Häll sedan upp knäcksmeten i knäckformar. Låt svalna. Klart! Knäckstrutar Forma små strutar av smörpapper och tryck ner dem i en skål fylld med strösocker, fyll strutarna med het knäcksmet, stick i tandpetare när smeten börja hårdna.