Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäck med turkisk peppar och hockeypulver

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

60 stycken
  • 2 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap
  • 1 burk hockeypulver (12 g)
  • 5 turkisk peppar-godisar

Så här gör du

  1. Häll socker, grädde, sirap och hockeypulver i en kastrull, helst en tjockbottnad. Koka utan lock i cirka 25 minuter. Rör om då och då. Om du är osäker på om knäcksmeten är klar kan du testa med kulprovet.
  2. Krossa turkisk peppar-godisarna. Lättast är om de läggs i påse, som i sin tur läggs i handduk. Använd hammare eller tungt och hållbart föremål. Krossa till små bitar, inte smulor.
  3. Häll knäcksmeten i knäckformar. Låt svalna något. Toppa med den krossade turkiska pepparn. Om du lägger på krosset direkt riskerar det att sjunka ner i smeten, vänta till den stelnat lite.