Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäck – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 132 st har redan röstat

Ingredienser

50 små knäck
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl (280 g) ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 3/4 dl (50 g) hackad mandel (kan uteslutas)

Så här gör du

  1. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull.
  2. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov.
  3. Rör om i smeten då och då och placera under tiden knäckformar på en bricka.
  4. Dra kastrullen från plattan och rör ner mandeln.
  5. Klicka ut knäcken i formarna och låt svalna. Förvara sedan i kylskåp.
1 kommentar om "Knäck – klassiskt recept"
  • Bertil Hjärtberg
    Bertil Hjärtberg

    Blanda i ett par cl whisky av någon sort så får du en lyxvariant. . Häll i just innan du sätter i formarna men var försiktig , det fräser till då alkoholen förångas.
    Eller varför inte Jägermeister, eller Salmiaklikör, eller Baileys, eller Konjak.