Knäck – klassiskt recept

Foto: Ulrika Pousette
Ingredienser
50 små knäck
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl (280 g) ljus sirap
- 2 dl strösocker
- 3/4 dl (50 g) hackad mandel (kan uteslutas)
Så här gör du
- Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull.
- Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov.
- Rör om i smeten då och då och placera under tiden knäckformar på en bricka.
- Dra kastrullen från plattan och rör ner mandeln.
- Klicka ut knäcken i formarna och låt svalna. Förvara sedan i kylskåp.
1 kommentar om "Knäck – klassiskt recept"

Du kanske även gillar
Bertil Hjärtberg
Blanda i ett par cl whisky av någon sort så får du en lyxvariant. . Häll i just innan du sätter i formarna men var försiktig , det fräser till då alkoholen förångas.
Eller varför inte Jägermeister, eller Salmiaklikör, eller Baileys, eller Konjak.