Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klyftpotatis med tzatziki

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g mjölig potatis
  • 3-4 msk olivolja
  • 2-3 rosmarinkvistar, repade blad
  • flingfsalt

Tzatziki

  • 1 slanggurka, cirka 400 g
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen väl och skär den i klyftor. Klappa potatisen torr med till exempel hushållspapper. Blanda klyftorna med olja och rosmarin på en plåt med bakplåtspapper. Salta.
  2. Rosta i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.
  3. Tzatziki: Skölj och skala gurkan slarvigt. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Riv gurkan grovt. Blanda gurka, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera dippen till potatisklyftorna.