Logga in här

Klifrallor med frön

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

30 st

Dag 1

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk, kylskåpskall
  • 2 tsk salt
  • 2 dl kruskakli
  • 6 dl vetemjöl special

Dag 2

  • degen från dag 1
  • 25 g jäst
  • 0,5 dl mjölk, kylskåpskall
  • 0,5 dl smält smör
  • 0,75 dl mörk sirap
  • 7-8 dl vetemjöl special

Garnering

  • 2 dl fröblandning, till exempel sesam, solros och pumpa

Så här gör du

  1. Dag 1: Lös upp jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, salt, kruskakli och vetemjöl. Blanda till en lös deg. Täck bunken med plastfolie och låt fördegen stå kallt till nästa dag.
  2. Dag 2: Blanda degen från dag 1 med smulad jäst, mjölk, smör och sirap. Blanda ner vetemjölet och arbeta degen i maskin i 10 minuter. Låt degen jäsa under duk i 45 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Dela varje del i tio bitar.
  4. Blanda ihop frön i en djup tallrik. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i fröblandningen. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.