Klifrallor med frön

Foto Åsa Swanberg
Ingredienser
30 st
Dag 1
- 25 g jäst
- 5 dl mjölk, kylskåpskall
- 2 tsk salt
- 2 dl kruskakli
- 6 dl vetemjöl special
Dag 2
- degen från dag 1
- 25 g jäst
- 0,5 dl mjölk, kylskåpskall
- 0,5 dl smält smör
- 0,75 dl mörk sirap
- 7-8 dl vetemjöl special
Garnering
- 2 dl fröblandning, till exempel sesam, solros och pumpa
Så här gör du
- Dag 1: Lös upp jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, salt, kruskakli och vetemjöl. Blanda till en lös deg. Täck bunken med plastfolie och låt fördegen stå kallt till nästa dag.
- Dag 2: Blanda degen från dag 1 med smulad jäst, mjölk, smör och sirap. Blanda ner vetemjölet och arbeta degen i maskin i 10 minuter. Låt degen jäsa under duk i 45 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Dela varje del i tio bitar.
- Blanda ihop frön i en djup tallrik. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i fröblandningen. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda frallorna i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Du kanske även gillar
Populära recept