Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassiska smulpajer

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

3 pajer
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 3 msk strösocker
  • 125 g rumsvarmt smör

Fyllning

  • 150 g jordgubbar
  • 150 g körsbär utan kärnor
  • 150 g aprikoshalvor, kärnfria
  • 1 msk smör till formarna

Till garnering och servering

  • 2 msk strösocker
  • vaniljsås eller glass

Så här gör du

  1. Blanda mjöl, gryn och socker. Tillsätt smöret i klickar och nyp ihop till en deg. Ställ degen kallt ca 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Snoppa av jordgubbar och dela dem.
  4. Lägg jordgubbar, körsbär och aprikoser i smorda portionsstora pajformar. Toppa med smuldegen. Grädda i mitten av ugnen bärpajer ca 20 minuter fruktpajer ca 30 minuter eller tills bär/frukt är mjuka och smuldegen fått fin färg. Strö över sockret och servera med vaniljsås eller glass.