Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassiska minirårakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Ingredienser

4 förrättsportioner
  • 3 potatisar
  • 1 krm salt
  • saft av ¼ citron
  • 1 msk smör

Tillbehör:

  • 1 dl gräddfil
  • en liten knippa dill
  • 80 g rom, till exempel stenbitslöjrom

Så här gör du

  1. Skala och riv potatisen grovt. Lägg i en kökshandduk och krama ut överflödig vätska. Lägg i en skål, tillsätt salt och citronsaft och blanda.
  2. Bryn smör i en stekpanna eller i en plättlagg och klicka ut små högar med den rivna potatisen. Platta till dem med en stekspade. Stek rårakorna några minuter på varje sida tills de får fin färg och börjar bli frasiga i kanten.
  3. Lägg upp rårakorna på tallrikar och klicka på gräddfil och stenbitsrom. Toppa med en dillvippa. Servera direkt.