Klassiska hallongrottor – recept

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
20 stycken
- 225 g kallt smör
- 150 g florsocker
- 5 dl vetemjöl
- 2 äggulor
Fyllning
- ca 1 dl fast hallonsylt eller passionsfruktcurd
Så här gör du
- Mixa ihop smör, florsocker och mjöl i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt gulorna och mixa till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila kallt ca 25 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rulla degen till en längd och skär i bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem i kakformar eller småbrödsformar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka, t ex med ett teskeds-stort mått. Lägg ca en teskedsstor klick sylt eller curd i varje kaka.
- Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna och ta ut kakorna ur formarna. Sikta florsocker över de kalla kakorna.

Du kanske även gillar
Populära recept