Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassiska hallongrottor – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 225 g kallt smör
  • 150 g florsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 äggulor

Fyllning

  • ca 1 dl fast hallonsylt eller passionsfruktcurd

Så här gör du

  1. Mixa ihop smör, florsocker och mjöl i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt gulorna och mixa till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila kallt ca 25 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Rulla degen till en längd och skär i bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem i kakformar eller småbrödsformar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka, t ex med ett teskeds-stort mått. Lägg ca en teskedsstor klick sylt eller curd i varje kaka.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna och ta ut kakorna ur formarna. Sikta florsocker över de kalla kakorna.