Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Romsås – klassiskt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 491 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl majonnäs, egengjord eller av god kvalitet
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl stenbitsrom eller sikrom
  • 1 dl finhackad rödlök
  • 1/4 dl hackad dill
  • 1/4 pressad citron
  • 1/4 citron, rivet skal
  • salt och peppar
  • några stänk tabasco

Så här gör du

  1. Rör ihop allt utom stenbitsrommen.
  2. Vänd ner rommen försiktigt, så inte kornen mosas. Smaka av med peppar och tabasco. Vänta med att salta tills såsen stått i kylen i ett dygn. Detta för att undvika att såsen blir för salt, då rommen släpper sälta och blir lite saltare efter ett dygn.
  3. Låt stå och dra i kylen i en dag, så kommer smakerna fram ordentligt.
1 kommentar om "Romsås – klassiskt recept"
  • Petra Lundstedt
    Petra Lundstedt

    Såå enkelt & smarrigt gott!! Kommer aldrig mer köpa färdig romsås! Tack