Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk pytt i panna

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Så här gör du Jennie Walldéns klassiska och enkla pytt i panna – går alltid hem som både lunch eller middag!

Sugen på vegetarisk pytt i panna? Här är ett gott och lättlagat recept

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g kokt kall fast potatis
  • 1 stor gul lök
  • 200 gr rökt sidfläsk (falukorv eller wienerkorv funkar också om det finns hemma)
  • 200 gr ryggbiff (även överblivet kokt eller stekt kött eller köttbullar går bra)
  • 4 ägg
  • Salt och peppar
  • Smör och olja att steka i

Till servering

  • Inlagda rödbetor
  • Hackad persilja
  • Ev dijonsenap och Worchestersire sauce

Så här gör du

  1. Finhacka lök, biff och sidfläsk. Bryn i smör och olja till löken är mjuk och gyllene och köttet fått fin färg.
  2. Tärna potatis och lägg i pannan med lite mer smör. Låt steka till potatisen fått lite färg. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek fyra ägg endast på ena sidan (sunny-side-up). Servera pyttipannan med ägg, inlagda rödbetor, strössla lite persilja över och på med ev dijonsenap och Worcestershire sauce.