Klassisk pytt i panna

Foto: Adobe Stock
Ingredienser
4 portioner
- 800 g kokt kall fast potatis
- 1 stor gul lök
- 200 gr rökt sidfläsk (falukorv eller wienerkorv funkar också om det finns hemma)
- 200 gr ryggbiff (även överblivet kokt eller stekt kött eller köttbullar går bra)
- 4 ägg
- Salt och peppar
- Smör och olja att steka i
Till servering
- Inlagda rödbetor
- Hackad persilja
- Ev dijonsenap och Worchestersire sauce
Så här gör du
- Finhacka lök, biff och sidfläsk. Bryn i smör och olja till löken är mjuk och gyllene och köttet fått fin färg.
- Tärna potatis och lägg i pannan med lite mer smör. Låt steka till potatisen fått lite färg. Smaka av med salt och peppar.
- Stek fyra ägg endast på ena sidan (sunny-side-up). Servera pyttipannan med ägg, inlagda rödbetor, strössla lite persilja över och på med ev dijonsenap och Worcestershire sauce.

Du kanske även gillar
Populära recept