Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk pytt i panna

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Så här gör du Jennie Walldéns klassiska och enkla pytt i panna – går alltid hem som både lunch eller middag!
Vill du göra pytt i pannan vegetarisk? Ersätt sidfläsk och ryggbiff med 300 gr kantareller och 200 gr resp. morot och rotselleri. Lite palsternacka är också gott i. Utöver ägg och rödbetor, blanda 200 gr färskost med 1 riven vitlöksklyfta och 1 dl finhackad persilja och servera till. Klipp över gräslök.

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g kokt kall fast potatis
  • 1 stor gul lök
  • 200 gr rökt sidfläsk (falukorv eller wienerkorv funkar också om det finns hemma)
  • 200 gr ryggbiff (även överblivet kokt eller stekt kött eller köttbullar går bra)
  • 4 ägg
  • Salt och peppar
  • Smör och olja att steka i

Till servering

  • Inlagda rödbetor
  • Hackad persilja
  • Ev dijonsenap och Worchestersire sauce

Så här gör du

  1. Finhacka lök, biff och sidfläsk. Bryn i smör och olja till löken är mjuk och gyllene och köttet fått fin färg.
  2. Tärna potatis och lägg i pannan med lite mer smör. Låt steka till potatisen fått lite färg. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek fyra ägg endast på ena sidan (sunny-side-up). Servera pyttipannan med ägg, inlagda rödbetor, strössla lite persilja över och på med ev dijonsenap och Worcestershire sauce.