Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk mörk chokladtryffel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 tryfflar
  • 250 g mörk choklad av god kvalitet
  • 50 g smör
  • 2/3 dl vispgrädde

Garnering

  • kakaopulver eller florsocker

Så här gör du

  1. Hacka chokladen grovt.
  2. Smält smöret i stekpanna med beläggning, utan att smöret tar färg. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Tillsätt chokladen.
  3. Ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet. Häll smeten i en plastburk. Täck med plastfilm och låt kallna 2-4 timmar i rumstemperatur. Ställ i kylskåp 1-2 timmar, eller tills smeten kan forma till kulor.
  4. Forma kulor av cirka 1 msk smet och lägg dem på ett fat.
  5. Sikta över kakao och/eller florsocker. Ställ i kylskåp 4-5 timmar, gärna över natten.