Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Maränger – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 857 st har redan röstat

Maränger är riktigt enkelt att göra och perfekt att förbereda några dagar innan kalaset!

För att lyckas med marängsmeten krävs att bunken som används är ren och fri från fett och att det inte finns någon äggula kvar i äggvitorna. Genom att tillsätta citron stabiliserar man äggvitan vid vispningen.

Börja alltid vispa på lägre hastighet med en mindre mängd socker och öka efter hand. Avstanna vispningen när marängen är fast och smidig. Vispar man för länge riskerar marängen att bli grynig.
 Färga gärna marängerna rosa eller gröna med några droppar karamellfärg i smeten. Smaksätt dem med hackade nötter, rostad kokos, choklad eller krossade karameller. Förvara torrt.

Vill man ha riktigt torra maränger kan man efter gräddningstiden sänka värmen till cirka 50-60 grader och låta marängerna stå kvar i ugnen någon timme.

Ingredienser

20 små maränger

  • 3 äggvitor

  • 2 dl socker

  • 1/2 tsk citron

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.

  2. Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.

  3. Klicka upp marängen med en sked till önskad form på bakplåtspapper. Klicka inte ut marängerna för tätt för de sväller en aning.

  4. Grädda mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek och om man vill ha torra eller sega maränger.
6 kommentarer om "Maränger – recept"