Kladdkaka – recept på kladdig klassiker

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
10 bitar
- 100 g smör
- 2 1/2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 1 krm salt
Till servering
- florsocker eller kakao som du siktar över kakan
- lättvispad grädde
- krämig vaniljglass
- bär och frukt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
- Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten.
- Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
- Låt svalna innan du äter den. Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt.
- Dekorera kakan med exempelvis siktat florsocker eller kakaopulver. Lägg på lite färska bär och servera med lättvispad grädde eller krämig vaniljglass.
- NJUT!
16 kommentarer om "Kladdkaka – recept på kladdig klassiker"

Du kanske även gillar
Populära recept
Joel Linderoth
En favorit, riktigt bra!
doris2010
Supergod och kladdig, serverade med hallon och grädde. Gott!
Macha07
Den ser jättegod ut på bilden
Mitt Kök
Den smakar gott också! Testa gärna att baka den någon dag när du har möjlighet 🙂
Mvh,
Beatrice, Mitt kök
Emanuel Carlhed
Det står inte hur mycket salt man ska ha i ingredienser, det står bara att man ska ha salt i hur man gör.
Mitt Kök
Hej Emanuel! Nu är det fixat, ett kryddmått salt ska det vara. Lycka till med kladdkakan! Hälsningar från Mitt kök-redaktionen
vera1234
Blev jätte konstig typ brändes inuti och sjönk så den blev jätte platt rekommenderar inte!
Mitt Kök
Hej Vera,
Vad tråkigt att höra att kakan blev en besvikelse, jag har själv bakat denna ett flertal gånger hemma men aldrig haft något problem med receptet. Är du säker på att du haft i rätt mängd ingredienser och använt rätt grad-antal på ugnen?
Mvh,
Beatrice, Mitt kök
eddiemannen
+God
-Dålig konsistens
= 2/5 Toast
Mitt Kök
Hej, kul att du gillade smaken men att konsistensen inte blev som du tänkt. Blev den för kladdig kan man alltid ha den i ugnen en stund till. Mvh Mitt kök-redaktionen
Ceren
Den blev supeeeergod!!!! Rekommenderar verkligen och göra denna recepten!! 🙂
Mitt Kök
Hej! Vad roligt att du blev nöjd med kladdkakan! Och tack för återkoppling! Mvh Mitt kök-redaktionen
mästerbagaren1337
Riktigt dålig! Extremt äcklig och det läckte ut smör i hela jävla ugnen. Baka inte!!!!
Mitt Kök
Hej Mästerbagaren, det var tråkigt att du inte fick till kladdkakakan, hade du rätt temperatur på ugnen och rätt mått? Hoppas du får till en bättre kaka snart. Vi har lagat denna på redaktionen och tyckte alla den var god så hoppas du får till den nästa gång! 🙂
Eehmli
God smak men tiden 15 till 20 min fungerade inte hos mig! Hade rätt temp, form etc. Tog ut den efter 15 min av ren instinkt och tyvärr inget kladd, det blir att få ställa sig och göra en ny… kul
Mitt Kök
Hej, kul att du gillade smaken men att konsistensen inte blev som du tänkt var ju tråkigt att höra. Testa att titta till kladdkakan då och då för att få ut den när den är alldeles perfekt. Mvh Mitt kök-redaktionen