Logga in här

Kladdkaka – recept på kladdig klassiker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2022 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt

Till servering

  • florsocker eller kakao som du siktar över kakan
  • lättvispad grädde
  • krämig vaniljglass
  • bär och frukt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
  3. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
  5. Låt svalna innan du äter den. Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt.
  6. Dekorera kakan med exempelvis siktat florsocker eller kakaopulver. Lägg på lite färska bär och servera med lättvispad grädde eller krämig vaniljglass.
  7. NJUT!