Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka – recept på kladdig klassiker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 916 st har redan röstat

Kladdig kladdkaka – ett klassiskt och busenkelt recept som aldrig går ur tiden. Passar perfekt som dessert eller lyxigt fika. Servera med lättvispad grädde, vaniljglass eller färska bär. Vill du ha din kaka extra kladdig tar du ut den ur ugnen efter lite kortare gräddningstid. PS. Den 7 november firar vi Kladdkakans dag!

Läs också: Klassisk morotskaka eller godaste chokladbollarna!

Ingredienser

10 bitar
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt

Till servering

  • florsocker eller kakao som du siktar över kakan
  • lättvispad grädde
  • krämig vaniljglass
  • bär och frukt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
  3. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
  5. Låt svalna innan du äter den. Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt.
  6. Dekorera kakan med exempelvis siktat florsocker eller kakaopulver. Lägg på lite färska bär och servera med lättvispad grädde eller krämig vaniljglass.
  7. NJUT!
12 kommentarer om "Kladdkaka – recept på kladdig klassiker"
  • doris2010
    doris2010

    Supergod och kladdig, serverade med hallon och grädde. Gott!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Macha07

      Den smakar gott också! Testa gärna att baka den någon dag när du har möjlighet 🙂

      Mvh,
      Beatrice, Mitt kök

  • Emanuel Carlhed
    Emanuel Carlhed

    Det står inte hur mycket salt man ska ha i ingredienser, det står bara att man ska ha salt i hur man gör.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Emanuel Carlhed

      Hej Emanuel! Nu är det fixat, ett kryddmått salt ska det vara. Lycka till med kladdkakan! Hälsningar från Mitt kök-redaktionen

  • vera1234
    vera1234

    Blev jätte konstig typ brändes inuti och sjönk så den blev jätte platt rekommenderar inte!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till vera1234

      Hej Vera,
      Vad tråkigt att höra att kakan blev en besvikelse, jag har själv bakat denna ett flertal gånger hemma men aldrig haft något problem med receptet. Är du säker på att du haft i rätt mängd ingredienser och använt rätt grad-antal på ugnen?

      Mvh,
      Beatrice, Mitt kök

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till eddiemannen

      Hej, kul att du gillade smaken men att konsistensen inte blev som du tänkt. Blev den för kladdig kan man alltid ha den i ugnen en stund till. Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Ceren
    Ceren

    Den blev supeeeergod!!!! Rekommenderar verkligen och göra denna recepten!! 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Ceren

      Hej! Vad roligt att du blev nöjd med kladdkakan! Och tack för återkoppling! Mvh Mitt kök-redaktionen