Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk kladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Gott med glass, nöthack, vispad grädde, färska bär eller kolasås till!

Recept hämtat ur Roy Fares bok ”Cake Hero” (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Ingredienser

10 bitar
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 60 g vetemjöl (1 dl)
  • 20 g kakao (½ dl)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • 110 g ägg (2 rumsvarma ägg)
  • 140 g strösocker (1 ½ dl)
  • 75 g farinsocker (1 dl)
  • smör till formen

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180 grader, varmluftsfunktion. Smörj en rund form med avtagbar kant, 22–24 centimeter i diameter, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull, stäng av värmen och lägg i chokladen. Rör runt tills chokladen har smält och ställ kastrullen åt sidan.
  3. Blanda vetemjöl, kakao och salt i en skål. Vispa samman ägg, strösocker och farinsocker lite lätt i en bunke. Rör ner den smälta chokladblandningen och tillsätt därefter de torra ingredienserna. Vänd med en slickepott ihop alltsammans till en slät och fin smet.
  4. Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 17–20 minuter (tiden varierar beroende på hur kladdig du vill ha den). Ta ut och låt svalna.