Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk kladdkaka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 60 g vetemjöl (1 dl)
  • 20 g kakao (½ dl)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • 110 g ägg (2 rumsvarma ägg)
  • 140 g strösocker (1 ½ dl)
  • 75 g farinsocker (1 dl)
  • smör till formen

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180 grader, varmluftsfunktion. Smörj en rund form med avtagbar kant, 22–24 centimeter i diameter, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull, stäng av värmen och lägg i chokladen. Rör runt tills chokladen har smält och ställ kastrullen åt sidan.
  3. Blanda vetemjöl, kakao och salt i en skål. Vispa samman ägg, strösocker och farinsocker lite lätt i en bunke. Rör ner den smälta chokladblandningen och tillsätt därefter de torra ingredienserna. Vänd med en slickepott ihop alltsammans till en slät och fin smet.
  4. Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 17–20 minuter (tiden varierar beroende på hur kladdig du vill ha den). Ta ut och låt svalna.