Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk cheesecake 
med jordgubbar

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

  • Botten:

  • 125 g smör

  • 250 g digestivekex
  • 
Fyllning:

  • 400 g rumsvarm philadelphiaost
  • 
rivet skal av 1/2 citron

  • 1/2 tsk vaniljsocker

  • 2 ägg

  • 3 msk strösocker
  • 
Topping:

  • 2 dl crème fraiche

  • 1 msk strösocker

  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 
cirka 1 liter jordgubbar

  • 1 glas röd vinbärsgelé, 180 g

  • 2 tsk vatten

Så här gör du

  1. 
Botten: Smält smöret och låt det svalna. Smula kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i ­diameter. Låt vila i kylen cirka 1 timme.

  2. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ost, citronskal och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Fördela smeten över bottnen.

  3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna.

  4. Topping: Blanda crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred toppingen över den avsvalnade kakan. Grädda i ytterligare 5 minuter. Låt kallna.

  5. Täck kakan med jordgubbar. Smält gelé och vatten försiktigt på svag värme. Ringla gelén över bären. Ställ kakan i kylen tills gelén stelnat.