Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk ceviche

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 54 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g rödspätta- eller rödtungafiléer
  • 3 schalottenlökar
  • 1 röd spansk chilifrukt
  • 4 stora lime
  • 1/2 kruka koriander
  • salt, peppar

Till servering

  • 1/2 mango
  • 2 tomater

Till garnering

  • färsk koriander

Så här gör du

  1. Skär spättafiléerna i små tärningar. Skala och finhacka schalottenlökarna. Dela och skrapa ur kärnor, mellanväggar och finhacka chilin.
  2. Dela och pressa limefrukterna. Hacka korianderbladen. Blanda allt i en skål, salta och peppra. Plasta skålen och låt den stå i kylen 6 timmar.
  3. Dela mangon. Skär loss mangoköttet från den platta kärnan. Skär halvan i skivor och filea loss skalet med kniven. Skär fruktköttet i små tärningar. Dela tomaterna och skär dem i små tärningar.
  4. Lägg upp cevichen i små glasskålar och toppa med mango och tomat. Garnera med korianderblad.