Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk ceasarsallad med vitlök

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Toppa gärna ceasasalladen med några grillade kycklingbröst.

Ingredienser

4 portioner

Till salladen:

  • romansallad
  • 4 st skivor vitt bröd, till exempel baguette
  • parmesanost
  • smör, en klick
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2-3 msk olivolja

Till dressingen:

  • 2 st äggulor
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 1 st citron, saft av
  • 2 dl olivolja
  • svartpeppar
  • worchestershiresås, några droppar

Så här gör du

  1. Salladen: 1. Skär brödet i tärningar och fräs dem gyllene, antingen i smör eller olivolja, tillsammans med pressad vitlök i en stekpanna. Eller rosta i ugn i 250 grader, blanda då 2–3 msk olivolja med pressad vitlök, och häll över tärningarna innan de rostas.
  2. Riv salladen, hyvla parmesan-ostspån och blanda samtliga ingredienser.Dressingen:
  3. Rör ihop samtliga ingredienser, utom parmesanen och olivoljan, med en stavmixer. Blanda sedan i oljan i en tunn, jämn stråle och låt stavmixern gå tills röran har en majonnäs-liknande konsistens. Rör ner den rivna parmesanen.Servering:
  4. Toppa med stekta eller grillade kycklingbröst, alternativt stekt eller halstrad fisk.