Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk brownie – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 74 st har redan röstat

Ingredienser

16 bitar
  • 150 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i smöret. Ta bort kastrullen från värmen när chokladen är så gott som smält.
  3. Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i mjölblandningen. Addera choklad- och smörsmeten. Rör om försiktigt men noga.
  4. Häll smeten i en stor form eller liten långpanna (sådär 25 x 35 cm), gärna med bakplåtspapper. Baka i 35 minuter eller till kakan är fast i kanterna.
  5. Låt kakan svalna och skär i önskade bitar.