Klassisk cheesecake – recept

Bjud på härlig cheesecake! En amerikansk klassiker är denna cheesecake med smak av citron. Toppa gärna med färska bär och frukt, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar eller granatäppelkärnor.
Ingredienser
12 bitar
Till botten
- 15 digestivekex
- 3/4 dl strösocker
- 50 g smör, smält
- 1/2 tsk malen kanel
Till fyllning
- 4 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 400 g Philadelphiaost
- 1 citron, saften
Till topping
- 3 dl gräddfil
- 2 msk strösocker
Till garnering
- cirka 250 g färska bär och frukt, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar, kiwi, fikon och granatäppelkärnor
- mynta
- florsocker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 185 grader. Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked.
- Sätt in formen i ugnen 5 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175 grader.
- Vispa ihop ägg, socker och philadelphiaost. Tillsätt citronsaften och häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter (tills den stannat i mitten).
- Blanda ihop gräddfil och socker. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Sätt tillbaka i ugnen i 5 minuter. Ta ut kakan, låt den svalna och kallna helt i kylen ett par timmar.
- Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker.
- Njut av din goda cheesecake!

Du kanske även gillar
Populära recept