Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk cheesecake – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 186 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Till botten

  • 15 digestivekex
  • 3/4 dl strösocker
  • 50 g smör, smält
  • 1/2 tsk malen kanel

Till fyllning

  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 400 g Philadelphiaost
  • 1 citron, saften

Till topping

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk strösocker

Till garnering

  • cirka 250 g färska bär och frukt, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar, kiwi, fikon och granatäppelkärnor
  • mynta
  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 185 grader. Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked.
  2. Sätt in formen i ugnen 5 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175 grader.
  3. Vispa ihop ägg, socker och philadelphiaost. Tillsätt citronsaften och häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter (tills den stannat i mitten).
  4. Blanda ihop gräddfil och socker. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Sätt tillbaka i ugnen i 5 minuter. Ta ut kakan, låt den svalna och kallna helt i kylen ett par timmar.
  5. Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker.
  6. Njut av din goda cheesecake!