Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klarinlagd kräftsill med silverlök

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 portioner

Klar inläggning

  • 10 saltsillfiléer, urvattnade
  • 2 dl ättiksprit
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 1/2 silverlök
  • 2 kvistar krondill
  • 1 tsk dillfrön

Så här gör du

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
  2. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten.
  3. Skala och skiva silverlöken tunt.
  4. Varva sill, silverlök, krondill och dillfrö i en glasburk.
  5. Häll på lagen. Ställ in sillen i kylen och låt sillen dra i lagen över natten.