Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdmuffins med 
after eight-topping

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

12-14 st

  • Chokladmuffins:

  • 200 g smör

  • 4 ägg

  • 4 dl strösocker

  • 3 dl (180 g) vetemjöl

  • 1 dl kakao

  • 1 msk vaniljsocker

  • 2 krm salt

  • Topping:

  • 3 dl vispgrädde

  • 150 g After Eight eller liknande mintchoklad

  • eventuellt mintgodis till dekor


Så här gör du

  1. Chokladmuffins: Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret.

  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar. Använd gärna dubbla formar, eller en muffinsplåt, det gör bakelserna lite stabilare.

  3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna.

  4. Topping: Koka upp grädden och dra kastrullen från plattan. Tillsätt snabbt After Eight och rör tills det hela smält ihop. Ställ in i kylen i minst tre timmar, men gärna över natten.

  5. Vispa toppingen fluffig med elvisp. Spritsa den på bakelserna och dekorera eventuellt med färgglada mintgodisar.
  6. 
Ibland sjunker muffinsen ihop lite efter gräddningen, lägg då gärna en chokladbit i fördjupningen för en extra överraskning.