Logga in här

Kladdkakstårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Topping

  • vispgrädde
  • 1/4 ananas
  • 1 kiwi
  • 6 physalis
  • 1/2 granatäpple

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt äggen ett i taget och rör till sist ner mjölet. Fördela i formen. Grädda på nedersta falsen i 20 minuter. Låt den kallna. Ta loss botten och lägg på ett fat.
  3. Vispa grädden styv. Skala och skär ananasen i bitar. Skala och klyfta kiwin. Halvera granatäpplet och peta loss kärnorna. Fördela grädden på botten och garnera med ananas, kiwi, physalis och granatäpple.