Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaketårta i långpanna

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

22 bitar
  • 225 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl muscovadosocker
  • 3 stora ägg
  • 1 1/2 dl kakaopulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm flingsalt
  • 1 tsk vaniljpulver

Topping och garnering

  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 3-4 msk hackade rostade hasselnötskärnor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna 20 cm x 30 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Rör i strösocker och muscovado.
  3. Vispa i ett ägg i taget, använd elvisp.
  4. Tillsätt vetemjölet blandat med kakao- och vaniljpulver och vispa till en slät smet. Häll och bred ut smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Ta ut och låt kallna.
  5. Låt smöret smälta i en liten släpplättpanna. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen och rör i de båda chokladsorterna till en slät tryffelmassa. Låt chokladmassan svalna, men inte stelna och bred den över kakan. Strö over nötterna och låt kakan kallna.