Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkakemuffins med cream cheesefrosting

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 150 g smör
  • 200 g vitchoklad, hackad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl

Frosting

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 150 g cream cheese, typ Philadelphia
  • 1 1/2 msk vispgrädde

Garnering

  • kakaopulver
  • ekologiskodlade ätbara blommor, t ex minirosor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Placera 12 muffinsformar av papper i muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Rör i chokladen tills den smälter. Vispa i socker och vaniljsocker, använd elvisp. Låt stå ca 5 minuter. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa i mjölet. Fyll muffinsformarna till 2/3 delar med kaksmeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, de ska vara lite kladdiga i mitten. Låt kallna.
  4. Frosting. Rör smöret mjukt i en bunke, använd elvisp. Sikta ner florsocker och vispa ihop.
  5. Tillsätt cream cheese och vispa snabbt ihop till slät kräm. Tillsätt grädden och vispa ihop.
  6. Garnera kladdkakemuffinsen med spritsad frosting, siktat kakaopulver och blommor.