Logga in här

Kladdkakemuffins med kaffefrosting

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

10 st
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt

Kaffefrosting

  • 50 g mörk choklad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3/4 msk starkbryggt kaffe, kallt
  • 4-5 dl florsocker

Garnering

  • kaffebönor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och strösocker, utan att vispa för mycket, i en bunke.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda muffinsarna i nedre delen av ugnen i 8–10 minuter. De ska vara kladdiga i mitten. Låt dem kallna.
  5. Frosting: Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smöret vitt och fluffigt i en skål. Vispa ner chokladen och kaffet. Tillsätt florsocker, cirka 1 dl åt gången, och vispa på låg hastighet tills du har en fin och spritsbar frosting.
  6. Fyll en spritspåse, försedd med kronbladstyll, med frostingen. Spritsa ut frostingen på muffinsarna – börja från mitten och spritsa kronblad. Garnera med kaffebönor.