Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkakemuffins med frosting

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk hasselnötsmjöl

Frosting och garnering

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 100 g cream cheese
  • 1-2 droppar röd karamellfärg
  • 125 g mini chokladägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ställ 10-12 muffinsformar i en muffinsplåt. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Blanda ihop strösocker, kakaopulver och vaniljsocker i en bunke, häll ner det smälta smöret, vispa ihop med elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda i vetemjöl och hasselnötsmjöl. Fyll muffinsformarna till 3/4 delar med muffinssmeten. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter beroende på hur kladdiga du vill ha dem. Låt kallna.
  3. Frosting: Lägg smöret delat i mindre bitar i en bunke och vispa cirka 1 minut med elvisp. Tillsätt florsockret i omgångar och vispa ihop. Tillsätt cream cheese och vispa ihop. Vispa i karamellfärgen.
  4. Garnera muffinsen med spritsad frosting och chokladägg.