Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkakecupcakes

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl hasselnötsmjöl

Frosting

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl jordnötssmör
  • 3 1/2-4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3-4 msk mjölk

Till garnering

  • 3-4 msk finhackad daim
  • kakaopulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera 6-8 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Rör i socker.
  3. Vispa i ett ägg i taget, använd elvisp.
  4. Tillsätt vetemjölet blandat med hasselnötsmjöl och vispa till en slät smet. Fyll muffinsformarna till ¾ delar med smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter, beroende på hur kladdiga du vill ha dem. Låt kallna.
  5. Lägg smöret i en bunke, vispa upp smöret med elvisp ca 1 minut. Tillsätt jordnötssmöret och vispa ca 1 minut. Tillsätt florsockret, 3 msk i taget och vispa ihop.
  6. Vispa i mjölken, 1 msk i taget.
  7. Garnera de kalla muffinsen med spritsad frosting och finhackad daim. Sikta över lite kakaopulver