Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkakebollar med dumlekola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

16 stycken
  • 150 g smör
  • 1 dl hasselnötskräm
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 8-10 dumlekolor, delade
  • 100 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl kokosflingor

Så här gör du

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och ta av värmen. Klicka i hasselnötskräm och låt den smälta under omrörning. Vispa i sockret. Vispa i äggen, ett i taget. Rör sist ner mjölet och kakao. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna, men inte stelna.
  2. Mosa kladdkakan med en gaffel och rulla till en längd. Dela längden i 16-20 bitar och rulla dem till bollar. Tryck en bit dumlekola i varje boll, jämna till så att kolan ligger i mitten av bollen.
  3. Smält chokladen. Häll kokosflingorna på ett fat.
  4. Pensla kladdkakebollarna med lite av den smälta chokladen och rulla dem i kokosflingorna.