Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka utan ugn – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 45 st har redan röstat

Ingredienser

1 kladdkaka

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 200 g mörk choklad
  • 175 g digestivekex, eller liknande kakor (cirka 12 st)
  • 100 g pekannötter
  • 200 g fikon, torkade, saftiga

Så här gör du

  1. Klä en rund bakform, cirka 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret försiktigt i en bunke i mikron eller en kastrull på spisen tillsammans med sirapen och chokladen bruten i mindre bitar.
  3. Bryt sönder digestivekakorna och hacka pekannötter och fikon grovt. Rör ner i chokladsmeten och blanda tills allt täcks av choklad.
  4. Tryck ut massan i formen och jämna till. Låt svalna och sedan stelna i kylen i 2–3 timmar.