Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka utan ägg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 332 st har redan röstat

Ingredienser

1 kladdkaka
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk ströbröd till formen
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker eller en nypa vaniljpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj formen med smör så att det täcker botten och kanterna. Häll i ströbröd och skaka om så att det täcker.
  2. Lägg smör och strösocker i en bunke och rör det mjukt.
  3. Häll upp mjöl i litermåttet. Blanda ner bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Rör om med en gaffel.
  4. Häll i hälften av mjölken och hälften av de torra ingredienserna i bunken och rör om. Häll i resten och rör det till en jämn smet. Fortsätt att röra i ett par minuter.
  5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig men inte rinnande när du tar ut den.
4 kommentarer om "Kladdkaka utan ägg"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Maria Johansson

      Hej, och tack för att du uppmärksammade oss på detta. Första steget i receptet hade fallit bort.
      Ugnstemperaturen ska vara 150 grader. Vi har nu uppdaterat receptet.
      Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Maria Johansson
    Maria Johansson

    Och hur stor form, jag tog vår minsta men den verkar för stor!?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Maria Johansson

      Hej, storlek på form väljer du. Tänk på att ju större form desto kortare gräddningstid. Och tiden du gräddar beror också på hur kladdig du vill ha din kaka.
      Lycka till!
      Mvh Mitt kök-redaktionen