Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka utan ägg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 233 st har redan röstat

Ingredienser

1 kladdkaka
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk ströbröd till formen
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker eller en nypa vaniljpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl mjölk

Så här gör du

  1. Lägg smör och strösocker i en bunke och rör det mjukt.
  2. Häll upp mjöl i litermåttet. Blanda ner bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Rör om med en gaffel.
  3. Häll i hälften av mjölken och hälften av de torra ingredienserna i bunken och rör om. Häll i resten och rör det till en jämn smet. Fortsätt att röra i ett par minuter.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig men inte rinnande när du tar ut den.