Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka toppad med marängsviss

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

1 kaka
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk salt

Marängsviss

  • 1 banan
  • maränger
  • chokladsås
  • strössel
  • 2 dl grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker och ägg i en bunke.
  3. Blanda ner mjöl, kakaom smör, vaniljpulver och salt i äggsmeten. Blanda ihop.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-23 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
  5. Låt kakan svalna. Vispa grädden och bred på kakan. Skiva över banan, lägg på maränger och toppa med chokladsås och strössel.
1 kommentar om "Kladdkaka toppad med marängsviss"