Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med vit choklad och kaneldoftande smörstekta äpplen

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 150 g smör
  • 200 g vita chokladknappar eller hackad choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • florsocker

Äppeltopping

  • 4-5 äpplen
  • 2-3 msk smör
  • 2-3 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och tillsätt chokladen. Låt den smälta under omrörning. Vispa i äggen, ett i taget, använd elvisp. Tillsätt socker och vetemjöl och vispa ihop till en slät smet.
  3. Häll smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper, cirka 22 centimeter i diameter.
  4. Sätt in formen på ett galler i mitten av ugnen och grädda cirka 25 minuter, kakan ska vara lite kladdig. Låt kladdkakan kallna. Pudra över florsocker.
  5. Topping. Kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fräs äppelklyftorna i smöret i en stekpanna tills de börjar bli mjuka, cirka 5 minuter. Strö över socker och kanel och stek cirka 1 minut. Toppa kladdkakan med äppelklyftorna.