Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med toblerone 
och ­yoghurtgrädde

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ge kladdkakan en twist med god choklad, färsk frukt och fräsch ­yoghurtgrädde.


Ingredienser

10 bitar

  • 2 ägg

  • 2 1/2 dl socker

  • 4 msk kakao

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 100 g smör

  • 1 dl mjöl

  • 1/2 tsk salt

  • 150 g toblerone

  • ströbröd, till formen

  • 3 dl vispgrädde

  • en stor nypa vaniljsocker

  • cirka 2 dl turkisk yoghurt, 10 procent
  • 
Garnering:

  • jordgubbar, blåbär & kiwi, samt florsocker

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst.
  2. 
Blanda försiktigt samman med resten av ingredienserna, annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

  3. Häll ner smeten i en bröad form med avtagbar botten, cirka 24 centimeter i ­diameter.

  4. Hacka toblerone­chokladen grovt och lägg ovanpå den ogräddade kakan. Tryck ner några av bitarna i kakan. Grädda i 15-20 minuter.

  5. Vispa grädde och tillsätt en stor nypa ­vaniljsocker. Blanda grädden med den turkiska yoghurten. Garnera kakan med frukten. Pudra med florsocker. Servera med yoghurtgrädden.