Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med salta nötter & nutella

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 37 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör och vetemjöl till formen

Kanderade och saltrostade hasselnötter

  • 1 1 ⁄2 dl hasselnötter, skalade
  • 2 –3 droppar rapsolja
  • 3 krm salt
  • 1 ⁄2 dl strösocker

Till garnering

  • 250 g Nutella

Till servering

  • vispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, cirka 24 centimeter i diameter, och pudra den lätt med vetemjöl.
  2. Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en skål.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt smöret och blanda ihop med smeten.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt kakan svalna helt.
  5. Kanderade och saltrostade hasselnötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de börjar bli ljusbruna, droppa i oljan och vänd runt nötterna. Strö över saltet och häll upp nötterna på ett fat.
  6. Torka ur stekpannan och smält sockret i stekpannan tills det blir ljusbrunt. Häll i nötterna och vänd runt dem hastigt. Flytta över nötterna på ett bakplåtspapper, peta isär dem med en gaffel och låt svalna.
  7. Garnering: Bred ut Nutellan över kladdkakan, om man först sätter burken i mikron några sekunder går den lättare att bre ut.
  8. Lägg på hasselnötterna och servera gärna kakan med lite vispad grädde.