Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med nutellamaräng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 98 st har redan röstat

Ingredienser

1 kladdkaka

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Nutellamaräng

  • 4 äggvitor
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 100 g hasselnötskräm

Serveringsförslag

  • färska bär
  • lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.
  3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.
  4. Häll i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör nutellamarängen.
  6. Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit blandad och styv.
  7. Smält hasselnötskrämen i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett "swirl". Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.
2 kommentarer om "Kladdkaka med nutellamaräng"
  • luddes
    luddes

    Den såg precis ut som på bilden….innan gräddning 🙁 Sedan såg den ut som en misslyckad suffle 🙁 Vad blev fel??

  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Hej!
    Åh, vad tråkigt. Svårt att säga vad som blev fel, kanske hade det med tiden i ugnen att göra? Blev den god åtminstone då? 🙂 Mvh Mitt Kök.