Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med mintpäron

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bitar
  • 2 st päron
  • 1500 g vatten (1 1/2 L)
  • 1 st vaniljstång
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 2 remsor citronskal + halv pressad citron
  • 150 g osaltat smör
  • 230 g strösocker (2 1/2 dl)
  • 70 g kakao (1 ½ dl)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • 3 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 110 g ägg (2)
  • 60 g vetemjöl (1 dl)
  • mintchoklad

Så här gör du

  1. Pocherade päron: Tillsätt 1½ liter vatten till en stor kastrull och tillsätt strösocker. Dela vaniljstången i mitten, skrapa ur fröna och tillsätt frön, vaniljstång, citronsaft och citronskalet till kastrullen. Rör runt på svag värme till sockret löses upp och låt det sedan koka upp. Låt koka i 10 minuter. Skala päronen men lämna kvar stjälkarna och ställ päronen i sockerlagen. Låt sjuda i 15-20 minuter eller tills päronen är mjuka när du sticker i dem med en baksticka. Dra av kastrullen från värmen och låt päronen stå kvar i sockerlagen en stund, ta ut och låt svalna.
  2. Brownie: Sätt ugnen på 150 grader. Smörj kanterna på en springform och lägg bakplåtspapper i botten. Smält smöret på låg värme i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och blanda runt. Tillsätt försiktigt 1 ägg i taget med en slickepott, blanda med slickepott tills varje ägg har arbetats in, sist vänder du ner vetemjölet. Fördela smeten jämnt i formen, skär päronen i mindre skivor och trycker ner i smeten i formen och toppa med bitar av mintchoklad. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna. Servera med glass eller lättvispad grädde.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.