Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med lättvispad grädde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

12 BITAR
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad, hackad, minst 70 % kakaohalt
  • 4 ägg
  • 1 ⁄2 dl stevia
  • 1 ⁄2 tsk vaniljpulver

Tillbehör

  • lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar botten och mjöla med mandelmjöl.
  3. Smält smör och choklad på låg värme.
  4. Vispa upp ägg, stevia och vaniljpulver.
  5. Vänd ner chokladen i äggsmeten. Häll upp i den smorda och mjölade formen.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 9 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.
  8. Låt kakan stå 4–5 timmar så att den hinner sätta sig.
  9. Servering: Servera kakan med en klick lättvispad grädde och eventuellt färska hallon.