Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med kokostoscatäcke

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 180 st har redan röstat

Seg kladdkaka med kokostoscatäcke är barnsligt enkelt att göra och smakar helt fantastiskt! Bottnen består av en klassisk kladdkaka och ovanpå läggs ett segt och härligt kokostoscatäcke. Det bästa av två världar helt enkelt!

Ingredienser

30 bitar

Kladdkaksbotten

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl

Kokostosca

  • 5,5 dl kokosflingor (200 g)
  • 1 dl ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde

Så här gör du

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper.
  2. Mät upp ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en ljus, pösig smet, använd gärna elvisp.
  3. Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao. Vispa ihop till en jämn smet.
  4. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret.Rör eller vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  5. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 15 minuter. Kakan ska få lite färg. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
  7. Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
  8. När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
  9. Låt kakan svalna. Skär sedan kakan i jämna bitar. Ät och NJUT!