Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri kladdkaka med kokostäcke

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

9 bitar

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl kokossocker
  • ¾ dl majsstärkelse, till exempel Maizena
  • ¼ dl mandelmjöl
  • ¾ dl kakao
  • 1 krm salt

Kokostäcke

  • 2 ½ dl kokos
  • ½ dl honung
  • 1 dl kokossocker
  • 40 g smör

Chokladgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk kakao

Till garnering

  • 2 dl färska bär, till exempel vinbär, hallon och jordgubbar
  • mynta

Så här gör du

  1. Kladdkaka: sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en form, cirka 25 × 25 centimeter.
  3. Smält smör.
  4. Vispa ihop äggen och kokossockret.
  5. Vänd ihop de torra ingredienserna med smöret och äggvispet. Häll upp smeten i formen.
  6. Grädda på falsen längst ner i ugnen i 10 minuter.
  7. Ta ut kakan ur ugnen och skär i bitar.
  8. Kokostäcke: koka ihop ingredienserna till kokostäcket och bred över kakan.
  9. Grädda i ytterligare 7 minuter.
  10. Skär upp i bitar.
  11. Chokladgrädde: vispa upp grädden med kakaon.
  12. Garnering: spritsa chokladgrädden på bitarna.
  13. Garnera med bär och mynta.