Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med jordnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 48 st har redan röstat

Ingredienser

1 kladdkaka

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 78 g chokladbitar, med kolafyllning, t.ex. Center

Topping

  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl jordnötter

Så här gör du

  1. KAKA: 1. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. 2. Smält smöret i mikron eller i en kastrull. 3. Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret. 4. Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10-12 minuter. 5. Låt svalna och lossa sedan formens kant. TOPPING: 1. Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.