Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med jordnötskola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 234 st har redan röstat

Ingredienser

1 kladdkaka
  • 150 g smör

  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Nougatfluff

  • 1 burk mashmallowfluff
  • 1 1/2 dl crunchy jordnötssmör

Jordnötskola

  • 220 g mjuk gräddkola, t. ex Werther's original
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 dl salta jordnötter

Till garnering

  • 200 g choklad av valfri sort

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en avlång brödform, cirka 30 x 12 cm.
  2. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
  3. Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
  4. Vänd försiktigt ned kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet.
  5. Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp i cirka 3 timmar.
  6. Gör nougatfluffet. Rör ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm mikron i cirka 20 sekunder på full effekt. Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet i cirka 10 minuter.
  7. Gör jordnötskolan. Smält karamellerna tillsammans med grädden i 15-sekundersintervaller i mikron på full effekt. Rör om då och då tills all kola smält. Rör ner jordnötterna och häl blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp i cirka 20 minuter.
  8. Smält chokladen över vattenbad och ringla den sedan i ett fint mönster över kakan. Låt stelna helt före servering.