Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med jordnötskola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 78 st har redan röstat

Den här kladdkakan både ser ut och smakar som en Snickers, den där söta chokladbiten som innehåller choklad, jordnötter, nougat och seg kola.

Recept hämtat ur boken ”Kladdkakor Deluxe” av Frida Skattberg (Bonnier Fakta).

Ingredienser

1 kladdkaka
  • 150 g smör

  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Nougatfluff

  • 1 burk mashmallowfluff
  • 1 1/2 dl crunchy jordnötssmör

Jordnötskola

  • 220 g mjuk gräddkola, t. ex Werther's original
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 dl salta jordnötter

Till garnering

  • 200 g choklad av valfri sort

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en avlång brödform, cirka 30 x 12 cm.
  2. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
  3. Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
  4. Vänd försiktigt ned kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet.
  5. Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp i cirka 3 timmar.
  6. Gör nougatfluffet. Rör ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm mikron i cirka 20 sekunder på full effekt. Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet i cirka 10 minuter.
  7. Gör jordnötskolan. Smält karamellerna tillsammans med grädden i 15-sekundersintervaller i mikron på full effekt. Rör om då och då tills all kola smält. Rör ner jordnötterna och häl blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp i cirka 20 minuter.
  8. Smält chokladen över vattenbad och ringla den sedan i ett fint mönster över kakan. Låt stelna helt före servering.