Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med glasyr på mörk choklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • smör och vetemjöl till formen

Chokladglasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, cirka 24 centimeter i diameter, och pudra lätt med vetemjöl.
  2. Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt smöret och blanda ihop med smeten.
  3. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt kakan svalna helt.
  4. Chokladglasyr: Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält.
  5. Glasera kakan med chokladglasyren och låt glasyren stelna, det tar minst ett par timmar. Om man sätter in kakan i kylen går det fortare.