Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med citronswirl

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

12 portion

Kladdkakan

  • 4 st Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 125 g Smör
  • 2.5 dl Vetemjöl
  • 1.5 dl Kakao
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 0.5 tsk Salt
  • 0.5 dl Kokos

Lemoncurd

  • 3 st Citroner
  • 1.5 dl Strösocker
  • 50 g Smör
  • 1 msk Maizena
  • 2 st Ägg
  • 2 st Äggulor

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggfluffet. Vänd ner smöret med.
  4. Lemoncurd. Blanda saft från 2 citroner, skal, smör och socker. Koka upp så allt löser sig. Rör ihop maizena med saft från den tredje citronen och rör ner i den varma blandningen. Vispa äggen och äggulorna nån minut och tillsätt i kastrullenunder konstant omrörning, det får inte koka! Rör tills det har tjocknat. Låt svalna något.
  5. Smörj en 24 cm springform och ströa med kokos. Häll i smeten och klicka sen ut all lemoncurd över smeten i klumpar. Tag en kniv och dra några drag här och där så det "swirlar" till sig lite. Grädda i 175 grader i ca 35 min.
2 kommentarer om "Kladdkaka med citronswirl"
  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Hej Caroline! Vad roligt att du är medlem på Mittkök.se och vilka underbara recept 🙂

    • Caroline Ahlqvist
      Caroline Ahlqvist
      svar till Mitt Kök

      Men tack snälla!
      Nu ska jag försöka lägga upp lite recept i takt med bloggen! Kul att du gillar det lilla jag la in igår 🙂

      Ha en härlig vecka!