Logga in här

Kladdkaka med choklad & hasselnötter – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Kaka

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl (210 g) vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • cirka 1 1/2 dl Nutella eller hasselnötsmassa

Topping

  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl hasselnötter, rostade och skalade

Så här gör du

  1. Kaka: Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i dia­meter, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i mikron eller i en kastrull på spisen.
  3. Vispa ihop socker och ägg lätt.
  4. Mät upp och blanda mjöl och kakao, sikta och vispa ner i ägg­smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i formen. Klicka hasselnötsmassan över kakan och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10-12 minuter. Låt svalna och lossa sedan formens kant.
  5. Topping: Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Hacka nötterna grovt och rör ner dem i chokladen. Bred toppingen över kakan och låt stelna i kylen.