Logga in här

Kladdkaka med baileys

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 67 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl Baileys
  • 2 1/2 dl (150 g) vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
  3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret. Rör ner Baileys och därefter chokladsmeten.
  4. Blanda mjöl, kakao och salt. Sikta och rör ner i smeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14-15 minuter. Låt svalna lite. Servera gärna med lättvispad grädde.