Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med apelsinchokladfrosting

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad, grovhackad
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3/4 dl brun farin strö
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 apelsin, finrivet skal

Apelsinchokladfrosting

  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 apelsin, finrivet skal + 1 msk saft
  • 100 g färskost

Garnering

  • guldiga sockerkulor
  • 1/2 g apelsin, finrivet skal

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund springform, cirka 22 cm i diameter. Smörj kanterna.
  2. Smält smöret i en kastrull, stäng av plattan, lägg i chokladen och rör tills den smält. Ställ kastrullen åt sidan.
  3. Rör ihop ägg, strösocker och farin i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, kakao och salt i en skål.
  4. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Tillsätt apelsinskalet. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop det till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, den ska vara kladdig i mitten. Låt den kallna.
  6. Frosting: Lägg alla ingredienser i en skål och vispa det fluffigt. Fyll en spritspåse, försedd med stor och tät stjärntyll, med frostingen. Spritsa ut frostingen i fina toppar över kakan. Garnera den med sockerkulor och apelsinskal.