Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka i långpanna – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Kladdkaka i långpanna med körsbär och nutellatopping. Choklad, körsbär, kaffe och nötkräm – alla godsaker på en gång i en smarrig långpannekaka. Kladdkakan går att frysa in, både med och utan topping. Prova också vår mest populära kladdkaka.

Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!

Ingredienser

35 bitar

Kladdkaka

  • 600 g körsbär, med kärnor
  • 100 g mörk choklad, av god kvalitet
  • 300 g smör
  • 5 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • salt, en nypa
  • 2 dl vatten, kokande

Topping:

  • 2,5 dl nötkräm
  • 2-3 msk kaffe, starkt, kallt
  • körsbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur körsbären och hacka chokladen grovt. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt smält smör och kokande vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i smeten. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och toppa med körsbär och choklad. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  2. Rör nötkräm och kallt kaffe till en slät smet och bred ut denna över kakan. Skär kakan i bitar och toppa varje bakelse med ett körsbär.