Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka i långpanna – enkelt recept

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

24 bitar
  • 400 g smör
  • 9 dl strösocker
  • 8 ägg
  • 3 msk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 3 dl kakao
  • 6 dl vetemjöl

Till garnering

  • kakao

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen. Vispa i sockret. Vispa ner äggen, ett i taget, samt vaniljsocker, salt och kakao.
  2. Blanda sist i vetemjölet och rör till en slät smet.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, cirka 30x40 centimeter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är färdiggräddad.
  5. Pudra över kakao och skär kakan i bitar vid servering. Servera gärna med grädde och färska bär.